Diósgyőri Horizont Helyi Közösség

CLLD - közösségfejlesztési programok Miskolcon

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program keretében TOP-7.1.1-16 kódszámú, Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva című felhívást tett közzé.
A felhívásra a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (továbbiakban: HACS) a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia című Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása érdekében, TOP-7.1.1-16-2016-00004 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató 2017. augusztus 1. napon hozott döntésével támogatásban részesített. A Kedvezményezett: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A fejlesztések, elképzelések és programok megvalósítására 400.000.000.- Ft keretösszeg áll rendelkezésre. A támogatási intenzitás 100%. A projekt befejező időpontja: 2023.06.30. A cél az, hogy Miskolcon a helyi közösségszervezés, és a kulturális és közösségi terek fejlesztése minél több városi szereplő közreműködésével valósuljon meg.

A program keretében Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesterei Hivatala került kijelölésre, mint a munkaszervezeti feladatokat ellátó szervezet. A munkaszervezet a HACS ügyviteli, adminisztratív szervezeti egysége, munkáját 2017. októberében kezdte meg a program keretein belül. A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott célok elérését biztosítja, a pályázókat tanácsokkal, információkkal segíti, de semmilyen formában nem vesz részt támogatási kérelem írásában. Az ügyfelek tájékoztatásának érdekében ügyfélszolgálatot működtetünk Miskolcon az Ady Endre Művelődési Házban, ahová kérdés esetén bizalommal fordulhatnak a potenciális jelöltek a munkaszervezeti tagok felé ügyfélfogadási időben.

 

A Diósgyőri Horizont Miskolc városának nyugati részét fedi le, kulturális, turisztikai, oktatási és gazdasági szempontból egyaránt kulcsfontosságú intézményekkel. A Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) a Horizont működési területén a közösségi életnek olyan speciális mixét támogatta, mely a kertvárosi, lakótelepi, vasas-bányász, egyetemi, és a fürdővárosi hagyományok bázisán szerveződik. Emellett az akcióterület stratégiája szem előtt tartotta Miskolc Integrált Településfejlesztési Stratégiáját (ITS), a város Smart City és Green City koncepcióját, valamint a Helyi Esélyegyenlőség Programot is.

A HACS a biztonságos, élhető és vonzó, hagyományokat ápoló és teremtő városrész megvalósulása érdekében a következő területeken hirdetett meg felhívásokat:

  • A közösségi gazdaság, a helyi termékek, hagyományok támogatása
  • Idősügyi programok - egész életen át tartó tanulás, közbiztonság, áldozattá válás elkerülése, tudás és tapasztalat-átadás
  • Szabadidő, sport, egészségmegőrzés, egészségfejlesztés
  • Fiatalok, illetve kisgyermeket nevelők közösségének fejlesztése, erősítése
  • Helyi közösségek fejlesztése, a közösségi kommunikáció erősítése.

AZ DIÓSGYŐRI HORIZONT ÜGYFÉLSZOLGÁLATÁNAK ELÉRHETŐSÉGEI:

Személyes ügyfélszolgálat:

Ügyfélfogadás helyszíne: Ady Endre Művelődési Ház
Cím: 3534 Miskolc, Árpád út 4.
Nyitvatartás:

  • Hétfő: 08:00-12:00
  • Kedd: 08:00-12:00
  • Csütörtök: 08:00-12:00

E-mail: info.diosgyor-clld@miskolc.hu

Telefonos ügyfélszolgálat:

Hétfőtől péntekig 9:00-tól 15:00-ig időpontban a megadott telefonszámon.
Telefonszám: + 36 70 881 2337

 

CLLD - közösségfejlesztési programok Miskolcon